Наручите на еКњижари

Вести

20.10.2022.

Промоција победничког романа „Моји хероји и ја”

Промоција победничког романа „Моји хероји и ја”

Конкурс Читалачки маратон 6 завршен је проглашењем победника и доделом награда 18. октобра у Београду.                          Чланови Стручног жирија, кога чине Драгана Ћећез Иљукић, професор српског језика и књижевности, Петар Арбутина, књижевни критичар и Крста Поповски, уредник у Издавачкој кући Клет, заједно са Главним жиријем сачињеним од 150 наставника српског језика и књижевности за овогодишњег победника одабрали су роман Моји хероји и ја, аутора Мирослава Јовановића.

Премијерна промоција првопласираног романа одржаће се на 65. међународном београдском сајму књига у уторак, 25. октобра 2022. године у сали Иво Андрић од 13.00 часова.

Позивамо вас да присуствујете промоцији на којој ћете моћи да се упознате са тематиком и главним јунацима новог романа, намењеног деци узраста од 11 до 14 година.

Осим аутора, имаћте прилику да упознате и илустратора и дизајнера, који су заслужни за то што већ шесту годину заредом друштвено-одговорна акција Читалачки маратон доживљава  све већи успех и шири круг својих читалаца.

„Насмеј се, осмех ће ти отворити многа врата. Живот је прелепо игралиште, само треба да научиш да се играш.”

Мирослав Јовановић је као главни циљ романа истакао жељу да се деца, која у овом узрасту често наилазе на несигурност, охрабре и поистовете са јунакињом Милицом, која им својим примером доказује да је савладавање самог себе најважнији корак у одрастању.                                                                                                                                   Својим романом у роману, аутор пружа помоћ школарцима да науче како да победе своје страхове и превазиђу проблеме који их спутавају у свакодневним активностима.

Опширније о конференцији поводом додела награда за првопласирани роман можете погледати ОВДЕ.