Наручите на еКњижари

Вести

15.04.2024.

Завршена кадетска лига Београда – Снажна порука шаховске младости!

Завршена кадетска лига Београда – Снажна порука шаховске младости!

После тродневних такмичења, завршена је Кадетска лига Београда за 2024. годину. Учествовале су рекордне 33 екипе из 12 шаховских клубова, а најбољима су на завршној свечаности уручени пехари, медаље и поклони, које је обезбедио генерални спонзор такмичења – Издавачка кућа „Клет“.

Титулу најуспешнијег клуба и ове године је понео шаховски клуб „Тадић“, чији су представници освојили победничке пехаре у три од шест категорија: пионирке до 10, млађи кадети до 14 и старије кадеткиње до 18 година. По један наслов победника припао је ДШК Мала рокада  код старијих кадета до 18 година, ШК Нестор, код млађих кадеткиња до 14 година и ШК Партизан код пионира до 10 година.

Посебно треба похвалити ДШК Мала токада, чији су представници, поред једног победничког пехара освојили и два друга места у отвореним категоријама, док су се у групи пионира до 10 година истакли представници ШУ Победник са једним другим и једним трећим местом.

Још у мартовском регистрационом периоду било је јасно да се највеће шаховске школе припремају за ово такмичење. Остаје жал што се нису појавили неки од прошлогодишњих учесника, али ово такмичење свакако има простора за даљи развој и повећање броја учесника. 

Похвале од самих учесника и пратилаца добила је судијска екипа, коју су сачињавали ФА Невена Ђаковић и НА судије Петар Јевтић, Миленко Пуцаревић, Ђорђе Алексић и Драгомир Врељански. 

Награде су уручили испред Издаваче куће „Клет“ Гордана Орлић Кнежевић, генерална директорка и Тијана Поповић, извршна директорка, а у име Шаховског савеза Београда, Мирјана Катић, директорка Математичке гимназије и чланица УО и Илија Ћосовић, члан УО.

Високо уздигнути пехари и радост награђених на самом крају церемоније, свакако је снажна порука – да у шаховску младост треба све више улагати, а то ће нам се вишеструко вратити!

Сезона такмичења за младе наставља се на јесен Омладинском лигом и појединачним првенством у убрзаном и брзопотезном шаху.

Резултати: https://chess-results.com/tnr921797.aspx?lan=14&art=0