Наручите на еКњижари

Вести

04.02.2015.

Весни Капор уручена награда Милош Црњански

Весни Капор уручена награда Милош Црњански

Награда Милош Црњански, која се од 1981. године, традиционално, сваке друге године, додељује домаћим писцима за најбољу прву књигу,  уручена је 02. децембра 2015. године Весни Капор, за књигу „По сећању се хода као по месечини” у издању Издавачке куће  Агора.

Задужбина Милоша Црњанског званично је основана 1980. године, а њени основни циљеви су да трајно чува успомену на овог великана спрске књижевности, да брине о објављивању његових дела, као и да подстиче домаће књижевно стваралаштво, додељујући управо Награду Милош Црњански.

До данас је додељено 54 награда, а међу лауератима су значајна имена наше савремене књижевности попут Борислава Пекића, Борислава Михајловића Михиза, Радослава Петковића, Душана Ковачевића, Александра Гаталице и многих других.

Издавачка кућа Klett још 2013. године препознала је важност овог изузетног догађаја, као и значај подршке, коју, као спонзор награде, већ други пут за редом пружа Задужбини Милош Црњански и добитницима ове важне награде.

Својим доприносом култури и стваралаштву, као и активним учешћем у подршци талентованим писцима, Издавачка кућа Klett жели да мотивише и подстакне нове ауторе и будуће добитнике Награде Милош Црњански, али и да промовише вредности и значај развоја савремене књижевности.