Наручите на еКњижари

Вести

25.05.2020.

Усвајање градива кроз огледе и едукативне филмове

Усвајање градива кроз огледе и едукативне филмове

Klett, Физика 6

Драги наставници,

Ове недеље представљамо садржаје у лекцијама 6.4. Атмосферски притисак и 6.5. Торичелијев оглед и барометри.

На првим странама лекције 6.4. ученици кроз основни текст и додатке проширују своје знање о атмосферском притиску, који су већ обрађивали на часовима географије у петом разреду.

На 3. страни налази се видео-оглед Демонстрација атмосферског притиска. Предложите својим ученицима да и сами ураде овај оглед и изведу закључке.

Кроз галерију на 5. страни ученици се упознају са чиниоцима који делују на атмосферски притисак. На истој страни налази се и едукативни филм Зависност атмосферског притиска од надморске висине.

 

На странама 4, 6 и 7 налазе се интерактивни задаци које можете препоручити својим ученицима како би проверили у којој мери су усвојили градиво.

Лекција 6.5. надовезује се на претходну и у њој се обрађује живот и рад Евангелисте Торичелија, научника који је први успео да измери атмосферски притисак и конструише барометар. На 3. страни налази се анимација Торичелијев барометар, у којој је приказано како је Торичели дошао на идеју да измери атмосферски притисак и направи први барометар.

На 4. страни налази се видео-оглед Демонстрација разлике притисака ваздуха. Овај оглед посебно препоручујемо јер је веома интересантан. Такође, ученици га могу сами извести код куће.

 

На странама 2, 5 и 6 налазе се интерактивни задаци за проверу знања.

Надамо се да ће вам ови предлози помоћи у реализацији наставе и олакшати вам рад.

Све најбоље и срдачан поздрав!

Група Klett Србија