User image
Наручите на еКњижари

Авантура ума на школском часу – Урош Петровић

Овогодишњу серију вебинара започињемо дружењем са бриљантним Урошем Петровићем. На предавању „Авантура ума на школском часу” учитељима и предметним наставницима ће бити представљени начини како да један део часа претворе у авантуру ума за све ученике. Током рада ће сагледати из угла учесника на који начин заједничко решавање задатих загонетних питања постиче присутне да промишљају, повезују знања, постављају потпитања и закључују одговор на основу свега што су знали, претпостављали и управо открили.

Термин одржавања вебинара: 
четвртак, 18. новембар у 18 часова

 

Пратите пренос уживо на нашем YouTube каналу Klett Beograd:

ПРАТИТЕ ВЕБИНАР

Теме вебинара:

  • Загонетне приче;
  • Загонетни предмети;
  • Загонетна питања;
  • Реализација високо интерактивне наставе.

Предавач:

Урош Петровић, књижевник са објављених 20 књига за децу и младе и добитник већег броја најзначајнијих награда. Коаутор је програма „НТЦ систем учења“ и аутор концепта „Загонетна питања“, који подстичу развој функционалног знања и креативног начина размишљања.

„Познат је као неко ко се игра целог живота. Такође, као један од најинтелигентнијих људи, не само у Србији. По образовању је инжењер технологије, а по опредељењу едукатор, мотиватор и – писац за децу. Данас је Урош Петровић, кажу критичари – „књижевник чија дела померају границе у савременој литератури за децу и младе”.”

Просветни преглед, „Тежња ка футуристичкој бајци”, 28. октобар 2021.