Наручите на еКњижари

Снежана Вуковић – Превенција насиља у образовном систему

Како да оснажимо и припремимо директоре, наставнике, стручне сараднике, као и све учеснике у образовном процесу за примену превенције и процедура заштите од насиља?
О овој важној теми разговараћемо на предстојећем стручном скупу са Доц.др Снежаном Вуковић, шефицом Oдсека за људска и мањинска права у образовању у Министарству просвете.

Снимак вебинара

Теме вебинара: 

  • > измена законске и подзаконске регулативе;
  • > конкретни примери ситуација насиља и начини поступања;
  • > како поступати када насиље врше ученици у школи и ван ње;
  • > како реаговати на насиље између ученика, али и између осталих учесника у образовном процесу;
  • > како поступати у ситуацији сазнања о породичном насиљу.

Доц. др Снежана Вуковић

Психолог и доктор педагошких наука, радећи у Министарству просвете на пословима шефице Одсека за људска и мањинска права у образовању обједињује психолошка и педагошка знања кроз послове инклузије осетљивих друштвених група, превенције насиља и дискриминације  у образовању, образовање националних мањина, миграната и образовање за људска права и за  компетенције за демократску културу. Аутор је две стручне монографије и више стручних и научних радова. Предаје предмет Педагогија спорта на Факултету за спорт.

Уколико сте корисник издања издавачких кућа Klett, Нови Логос или Фреска а нисте добили позивницу за овај вебинар, молимо вас да нас контактирате на vebinari@klett.rs