Наручите на еКњижари

Вести

03.02.2015.

„Певајмо сви” у Дечјем културном центру Београд

„Певајмо сви” у Дечјем културном центру Београд

У Дечјем културном центру Београд од фебруара почиње јединствен музички програм, под називом „Певајмо сви до, ре, ми, фа, сол, ла, си”. Програм обухвата презентацију и обуку учитеља, као и обуку ученика првог и другог разреда основне школе.

Презентација програма је једнодневна у трајању од једног сата, док обука за учитеље је четвородневна у трајању од 6 сати (дневно по 90 минута). За сада презентације и обуке су бесплатне.

Програм за ученике трајаће три месеца (два пута недељно по један школски час) и обухватаће почетно вокално образовање и припрему ученика за основе музичке писмености, стицање основа хорског певања и развијање осећаја за музички укус. Кроз мултимедијални приступ, коришћењем оригиналних мелодија, текстова и аранжмана који је прилагођен дечјем узрасту, као и интересантних ликовних решења књига, плаката, карата и других штампаних материјала, деца ће музичке теоријске појмове савладати са лакоћом. Овим програмом, који је део докторске дисертације др Гордане Илић, елементи музичке писмености представљаће се вербално, а истовремено и музички, кроз савремен и деци прихватљив начин.

Програм ће реализовати др Гордана Илић, аутор програма и Александра Тасић Адамовић, професор музичке културе.

Пријаве за презентацију, обуку учитеља и обуку деце доставити електронским путем на адресу info@dkcb.rs или путем телефона 064 24 28 510.