Наручите на еКњижари

Вести

29.05.2020.

Паскалов закон и његова примена

Паскалов закон и његова примена

Klett, Физика 6

Драги наставници, Ове недеље представљамо садржаје у лекцији 6.6. Паскалов закон и његова примена.

На првим странама лекције 6.6, ученици се упознају са експериментом чувеног француског научника Блеза Паскала и закључцима тог експеримента који су формулисани у Паскалов закон. На 2. страни налази се једноставан оглед којим се показује како се притисак кроз флуиде преноси подједнако у свим правцима. Предложите својим ученицима да и сами ураде овај оглед и изведу закључке.

На 4. страни налази се симулација Хидраулична преса, помоћу које ће ученици боље разумети примену Паскаловог закона на примеру рада хидрауличне машине.

На 5. страни налази се оглед Демонстрација рада хидрауличне дизалице. Оглед је детаљно описан, али с обзиром на прибор који је потребан да би се извео, није упутно да га ученици ураде сами. Предлажемо да покушате да га изведете и направите видео који бисте послали својим ученицима, а од њих да тражите да га прокоментаришу и евентуално изведу закључке.

На странама 6 и 7 налазе се интерактивни задаци које можете препоручити својим ученицима како би проверили у којој мери су усвојили градиво.

Надамо се да ће вам ови предлози помоћи у реализацији наставе и олакшати вам рад.

Све најбоље и срдачан поздрав!

Група Klett Србија