Наручите на еКњижари

Менторство – потенцијал за развијање квалитетне професионалне праксе запослених у образовању, Јасмина Ђелић и др Тања Шијаковић

На четвртом вебинару, кроз причу о менторству и новинама које су се у овом контексту десиле у Србији , водиће вас педагози Јасмина Ђелић и др Тања Шијаковић.

Термин одржавања вебинара: 
среда, 31. јануар у 19 часова

Теме вебинара: 

  • > Шта је менторство, како се дефинише, чему служи?
  • > Да ли нам је менторство потребни и зашто?
  • > Чија је одговорност менторство?
  • > Менторство као прилика за професионални развој појединца и установе
  • > Могућност за унапређивање приправничко менторсе праксе у постојећем контексту
  • > Шта је ново у овој области? 

Јасмина Ђелић

Завршила је основне студије педагогије на Филозофском факултету у Београду. Са 30 година радног искуства, аутор је многобројних научних и стручних радова: Улога људских ресурса у развоју система стручног усавршавања (2006.), Систем подршке у развоју инклузивности образовно-васпитних установа у Републици Србији (2010.), Колико је инклузивна наша школа? (2013.), Примена стандарда постигнућа из математике за крај првог циклуса основне школе (2014.), Ставови учитеља о стандардима постигнућа из математике за крај првог циклуса (2014.), Формативна вредност описних оцена у почетној настави математике (2016.) и многих других. Тренутно ради као начелник одељења за координацију рада школских управа.

Тања Шијаковић

Завршила је основне студије педагогије на Филозофском факултету у Београду. Докторат на тему Менторство у функцији подстицања рефлексивне праксе наставника одбранила је на катедри за педагогију Универзитета у Новом Саду. Области професионалних интересовања су јој: Квалитативна истраживања у образовању, Професионални развој запослених у образовању, Менторски рад у образовању, Улога вредновања и самовредновања у функцији даљег развоја, Умрежавање школа као „полуга напредовања“. Формативна вредност описних оцена у почетној настави математике (2016.) и многих других. Тренутно ради у Заводу за унапређивање образовања и васпитања.

Уколико сте корисник издања издавачких кућа Klett, Нови Логос или Фреска а нисте добили позивницу за овај вебинар, молимо вас да нас контактирате на vebinari@klett.rs