User image
Наручите на еКњижари

Вести

03.06.2021.

Летњи читалачки маратон – пријава на конкурс

Летњи читалачки маратон – пријава на конкурс

Прочитај књигу, покрени машту и освој вредне награде!

Летњи читалачки маратон

 

Поводом петог јубиларног Читалачког маратона, Издавачка кућа „Klett” овог лета за све љубитеље читања узраста од 11 до 14 година организује „Летњи читалачки маратон”.

Шта је потребно да урадиш како би учествовао/ла на наградном конкурсу?

Најпре треба да се пријавиш до 31. јула, попуниш пријавни образац и одабереш један од романа из едиције Читалачки маратон, који желиш да прочиташ током лета.

Изабрани роман добићеш бесплатно на кућну адресу!

Инспирисан/а одабраним романом, можеш да се пријавиш за једну од наведених категорија:

литерарни конкурс – напиши причу, песму или приказ романа који си прочитао/ла;
ликовни конкурс – нацртај стрип или цртеж на основу изабраног романа;
дигитални конкурс – пошаљи нам видео-клип у трајању од око 1 минут, у ком објашњаваш због чега ти се свидео роман, која је ситуација оставила посебан утисак током читања или који те је лик из романа нарочито инспирисао. Исти тај видео објави на свом Инстаграм профилу и постани ИНФЛУЕНСЕР или ИНФЛУЕНСЕРКА Читалачког маратона. Не заборави да нас тагујеш и ставиш #čitalačkimaraton и #letnjičitalačkimaraton, а ми ћемо најбоље објаве поделити на својој страници.

Стручни жири рангираће најбољих 10 радова из сваке категорије и свих 30 награђених ће бити објављено на нашим друштвеним мрежама, где ће бити даље организовано јавно гласање за апсолутног победника. Рад који буде имао највише лајкова очекује специјална награда!

Свој рад можеш послати на имејл letnjicitalackimaraton@klett.rs најкасније до 31. августа 2021. године.

ПРИЈАВИ СЕ ОВДЕ

Сви који се пријаве на конкурс добијају чланство у Читалачком клубу, а на јесен када буде одштампан и поклон примерак новог победничког романа петог циклуса Читалачког маратона.

Желимо ти пуно среће на конкурсу!