Наручите на еКњижари

Вести

09.10.2013.

Klett добио награду за најбољи европски уџбеник

Klett добио награду за најбољи европски уџбеник

На 65. Међународном сајму књига у Франкфурту, највећем и најпрестижнијем те врсте у Европи, Издавачка кућа Klett добила је награду „Најбољи европски уџбеник”, за уџбеник хемије за седми разред, у категорији „12+”. За ову награду у конкуренцији су били сви издавачи уџбеника из целе Европе а одлуку је донео жири састављен од представника три угледне организације: Франкфуртског сајма књига, Међународне асоцијације за истраживање уџбеника и образовних медија и Европског удружења издавача уџбеника.

Тим који је заслужан за добијање овог високог признања чине руководиоци целог пројекта и уреднице проф. др  Драгица Тривић и Оливера Славковић, ауторке Ивана Вуковић и Аника Влајић, сценарист и илустратор стрипа који уводи ђаке у сваку лекцију Горан Рајшић и Никола Витковић и дизајнер Далибор Новак.

Награду је у име издавачке куће примила уредница проф. др Драгица Тривић. Поред великог задовољства добијањем награде у изузетно оштрој конкуренцији, верујемо да ће ово признање бити подстицај за све издаваче удзбеника у Србији да из године у годину доприносе побољшању квалитета образовања најмлађих.