Наручите на еКњижари

Вести

03.06.2014.

Издавачка кућа Klett обележила десетогодишњицу пословања у Србији

Издавачка кућа Klett обележила десетогодишњицу пословања у Србији

У мају 2014. године Издавачка кућа Klett обележила је велики и важан јубилеј: десетогодишњицу пословања у Србији. Тим поводом организовали смо тродневну прославу и угостили колеге и сараднике из осталих европских чланица Групе Klett.

Гостима смо показали лепу страну Србије: природне лепоте Засавице, манастире Фрушке горе, али и урбани живот Београда и Новог Сада.Наши гости, свесни велике трагедије која је задесила нашу земљу, желели су да дају свој допринос у акцији помоћи настрадалима у поплавама, те смо организовали добротворну аукцију на којој смо прикупили 20.000 евра.

Обележавање јубилеја кулминирало је Свечаном академијом у Хајату 26. маја. Након наступа дечјег хора Хориславци и академског хора Collegium musicum, гостима су се обратили Гордана Кнежевић Орлић, директорка Издавачке куће Klett у Србији, Рок Кватерник, генерални директор Групе Klett у источној Европи и Филип Хаусман, председник управног одбора Групе Klett у Немачкој. Они су истакли квалитет пословања захваљујући коме је Klett у Србији, од мале редакције у којој је радило четворо људи, за само десет година прерастао у највећег приватног образовног издавача у земљи.

На Свечаној академији представљена је и прва књига планиране тротомне публикације Антологија српске музике за дечји и женски хор композитора друге половине XIX и прве половине XX века, чије су ауторке Гордана Каран и Драгана В. Јовановић. Том приликом најављено је да ће Издавачка кућа Klett, у знак обележавања свог јубилеја, а са циљем да побољша и поспеши неговање српске хорске баштине, даровати по један примерак прве књиге Антологије свим основним школама, као и свим музичким школама у Србији.