Наручите на еКњижари

Вести

21.10.2022.

Формирање Читалачких клубова у школама 2022/23.

Формирање Читалачких клубова у школама 2022/23.

Конкурс Читалачки маратон 6 завршен је проглашењем победника и доделом награда ауторима чији романи су освојили првих пет места и који ће бити штампани у оквиру шесте едиције Читалачког маратона. 

Награђени романи су:

  1. Моји хероји и ја, Мирослав Јовановић
  2.  Две зиме, Бранка Баретић Миленковић
  3. Авантуре Београда Ђорђевића, Александра Стојков Павловић
  4. Маша у Улици на греди, Марија Марков Илић
  5. Признања и сећања, Владимир Коларић

Овом приликом позивамо све заинтересоване наставнике српског језика који предају ученицима од 5. до 8. разреда да се придруже нашој читалачкој акцији и отворе Читалачки клуб у својој школи попуњавањем  ПРИЈАВНОГ ОБРАСЦА најкасније до 30. октобра 2022. године.

За формирање клуба потребно је окупити заинтересоване ученике који ће постати чланови клуба. Победнички роман добијају на поклон потпуно бесплатно, док ће преостала четири романа моћи ће да купе по промотивној цени са попустом од 50%, уз могућност плаћања на две рате.

Задатак ментора јесте да за сваки од романа организују радионицу на којој ће са својим ученицима члановима клуба обрађивати ове рукописе. Као помоћ менторима припремили смо дидактичко-методичку апаратуру за сваки од романа.

Главни циљ основања Читалачких клубова јесте да помогнемо наставницима српског језика да код деце старијег основношколског узраста развијају љубав према књизи и читању.

Детаљније информације ћемо послати свим пријављеним наставницима на имејл након истека рока за пријаву.

За више информација пишите нам на citalackiklub@klett.rs .