User image
Наручите на еКњижари

Вести

20.10.2021.

Додељене награде добитницима конкурса Летњи читалачки маратон

Додељене награде добитницима конкурса Летњи читалачки маратон

Поводом петог јубиларног Читалачког маратона, Издавачка кућа Клет за све љубитеље књига, узраста од 11 до 14 година, организовала је наградни конкурс Летњи читалачки маратон, са циљем да подстакне читање, али и развијање вештина писања, цртања и употребе дигиталних технологија.

Инспирисани омиљеним романом из едиције Читалачки маратон, основци из целе Србије такмичили су се у три категорије – литерарни, ликовни и дигитални конкурс.

На конкурс се пријавило више од 2.000 ученика, а стручни жири, који чине Драгана Ћећез Иљукић, професор српског језика и књижевности, Петар Арбутина, књижевни критичар, Марија Павловић, доцент на Учитељском факултету на предмету методика наставе ликовне културе и Крста Поповски, уредник у Издавачкој кући Клет, имао је задатак да изабере по десет најбољих радова и рангира прва три места у свакој од категорија.

Најтежи задатак, ипак, имали су наши пратиоци на друштвеним мрежама, који су бирали апсолутног победника конкурса Летњег читалачког маратона. Они су имали прилику да гласају за најбољи литерарни, ликовни и дигитални рад међу 30 најбољих у наведеним категоријама.

Награде најбоље пласираним учесницима конкурса Летњи читалачки маратон у све три категорије, као и апсолутном победнику доделила је глумица Ива Стефановић.

Награђени учесници конкурса Летњи читалачки маратон:

Апсолутни победник

Елена Бјелетић, ОШ „Јосиф Костић“, Лесковац

 

Литерарни конкурс

1.награда – Марија Дешић, ОШ „Душан Јерковић“, Рума

2.награда – Сергеј Јовић, ОШ „Стефан Немања“, Ниш

3.награда – Искра Ђуришић, ОШ „Јован Јовановић Змај“, Смедерево

 

Ликовни конкурс

1.награда – Маријана Жежељ, ОШ „Петефи Бригада“, Кула

2.награда – Валентина Томић, ОШ „Душан Вукасовић Диоген“, Купиново

3.награда – Елена Чукић, ОШ „Бранко Радичевић“, Земун

 

Дигитални конкурс

1.награда – Лана Томин, ОШ „Мирослав Мика Антић“, Нови Сад

2.награда – Ива Булатовић, ОШ „Светозар Марковић“, Краљево

3.награда – Лазар Миленковић, ОШ „Иво Лола Рибар“, Велико Градиште

Списак свих награђених учесника можете погледати ОВДЕ, радови су објављени на нашој Фејсбук страници Izdavačka kuća Klett.

Прве три награде су додељене уживо, док ћемо остале награде послати на кућну адресу заједно са дипломом и победничким романом петог кола Читалачког маратона, Четири карте за Хавану, ауторке Биљане Марковић Јевтић.

Честитамо још једном свим учесницима! На нашем конкурсу сви ђаци су победници и добијају књиге на поклон – нека победи читање!