Наручите на еКњижари

Вести

18.05.2020.

Дан мајки у настави енглеског језика

Дан мајки у настави енглеског језика

Драги наставници и наставнице, док се полако враћамо у уобичајено стање ствари, или бар нешто најближе томе, не можемо а да се не подсетимо шта нам је било у центру пажње током ванредног стања – породица. Недавно је обележен Дан мајки, што представља савршену прилику за мали предах од редовног градива и посвећеност љубави и креативности. Најбоље од свега јесте то што у овој ситуацији и наши „великани” могу да се опусте, престану да буду велики и буду то што јесу – деца.

Дакле, Дан мајки треба обележити и у учионици – и традиционалној и дигиталној. За најмлађе враћамо се страници која је непроцењива за наставнике страних језика, а поготово за наставнике енглеског језика. Овде можете наћи мултимедијални материјал да обогатите активности везане за овај дан, а приказ стране можете видети испод:

Материјал горе приказан може да се користи за различите узрасте и нивое, на нама је да кроз увид у интересовања наших ученика одаберемо адекватан материјал за њих. С тим у вези, остављам вама да једну од игрица са те странице искористите за ученике којима верујете да ће бити занимљива, а приказ исте можете видети испод:

 

Мало озбиљнији материјал везан за Дан мајки, који се може искористити за обе учионице, можете наћи овде, а приказ једног дела можете видети испод:

 

Свакако, у нашим дигиталним уџбеницима такође можете наћи лекције на ову тему. Комбинација различитих материјала и извора можда је најбоља метода за мотивацију ученика и разноврсност приступа свакако пружа више могућности за напредак. Зато вас још једном позивам да поделите неке материјале које сте користили са својим колегама овде.

До следећег писања, чувајте се.

Ања Думановић

Уредник дигиталних издања