Наручите на еКњижари

Српски језик и књижевност, знам за матуру, збирка задатака за завршни испит

Ова збирка подељена је у 7 делова, укупно садржи 467 задатака и 7 тестова. Вештине читања и разумевања прочитаног: 51 задатак Писано изражавање: 42 задатка Граматика, лексика, народни и књижевни језик: 114 задатака Књижевност: 65 задатака Задаци са заједничким полазним текстом: 3 текста са 70 питања Тестови: 7 тестова са 125 питања

Аутори:

(Поређани по азбучном реду имена аутора)

Тип корица:

меки повез

ISBN:

9788653308230

690,00 РСД

    Опис

    Реч аутора Са збирком задатака ЗНАМ за МАТУРУ – српски језик и књижевност можеш побољшати и утврдити своје знање пред матурски испит. Како? Врло једноставно. Ова збирка задатака ће ти помоћи да увежбаш и систематизујеш градиво српског језика и књижевности савладано у старијим разредима основне школе. Збирка задатака је подељена у неколико делова. У првом делу се налазе вежбе којима се проверава знање из појединих области: - Вештине читања и разумевања прочитаног, - Писаног изражавања, - Граматике, лексике, народног и књижевног језика и - Књижевности. Вежбе су подељене по нивоима знања према тежини захтева. Наведени су сви прописани образовни стандарди за предмет српски језик и књижевност. Они ти могу послужити као оријентири у раду на задацима који се заснивају на њима. Оквири у којима се они налазе разликују се по боји, како бисмо ти додатно олакшали сналажење са њима – светлији се односе на основни ниво знања, тамнији на средњи, а најтамнији – на напредни ниво. Део под насловом Задаци са заједничким полазним текстом садржи три текста, на основу којих су постављена питања из различитих области. Након овога, остаје ти да провериш целокупно знање у делу Тестови, где ћеш моћи да решаваш тестове налик онима које ћеш решавати на матурском испиту. Решења свих вежби и тестова, као и бодовање свих одговора, можеш пронаћи на крају приручника.

    А сада храбро, јер већ знаш – без муке нема науке. Мораш се мало потрудити и успех неће изостати. Желимо ти успех у раду!

    Аутори