Наручите на еКњижари

Музичка култура 6, уџбеник за шести разред са QR кодом

Уџбеник Музичка култура 6 на забаван, динамичан и креативан начин уводи нова знања из историје музике, док истовремено доприноси активном стицању знања из музичког описмењавања.

Тип корица:

меки повез

Број страна:

114

ISBN:

9788653308735

Решење Министарства просвете: 650-02-00105/2019-07

790,00 РСД

  Опис

  Уџбеник за 6. разред састоји се из три теме.

  • У првој, под називом Музички времеплов уводе се појмови из области историје музике који се односе на средњи век и ренесансу.
  • Друга тема под називом Пут у извођачко царство обрађује инструменте са диркама, као и традиционалне српске музичке инструменте.
  • Трећа тема, названа Музичка пловидба, представља својеврсно музичко путовање на ком се ученици упознају са композицијама Француске, Италије, Аустрије, Немачке и, наравно, Србије.
  Концептуално, садржајно и визуелно, уџбеник се у потпуности надовезује на уџбеник за 5. разред, омогућујући на тај начин вертикалну корелацију. Хоризонтална корелација са наставним предметима Историја и Ликовна култура доследно је спроведена кроз бројне занимљиве и креативне задатке и активности. Посебну предност уџбеника представљају постери на којима су приказане све лествице које су обрађене раније, као и нове које се уводе у 6. разреду. Уџбеник прате и компакт-дискови са преко 60 нумера за певање и слушање.